Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

torsdag 22 augusti 2024

🐭Början🐭


 

I den här anteckningsboken började det som så småningom skulle bli Simons äventyr.

 

Tänk ändå hur mycket en lärares ord påverkar. Att bli tillfrågad om hon fick läsa sagan om musen inför hela klassen, det blev en vändpunkt för mig.


onsdag 21 augusti 2024

🌟Intervju hos Marinas bokhylla🌟

 




Idag delar jag en intervju som Marinas bokhylla på Instagram gjorde med mig.


Hur länge har du skrivit?

På allvar sedan 2018, i samband med att jag vann en skrivtävling hos Skrivlotsen av Jeanette Niemi. Men jag har skrivit till och från sedan mellanstadiet då jag skrev det som skulle bli prologen till Simons äventyr. Vi hade fri timme en gång i veckan, och då skrev jag bland annat en saga om musen Rusty som räddade en räv som fastnat med nosen i en konservburk. Den sagan blev uppläst inför hela klassen, det var magiskt.  

I vad finner du din inspiration?

Simons äventyr fick jag inspiration till en kväll när jag var barnvakt till mina systerdöttrar. Jag läste Solägget av Elsa Beskow som godnattsaga. När tjejerna somnat bläddrade jag i boken och tänkte att jag ville skriva något liknande. Jag klottrade ner några anteckningar på ett kastat kuvert och började spåna på det som sedan blev Simons äventyr.

Skriver du just nu eller planerar du att skriva fler böcker?

Just nu redigerar jag Sagan om älvklockan, ett fantasy-manus för 9-12 år som handlar om Rosa som måste hämta en sten för att rädda den magiska skogen från stendöden. Tillsammans med geten och älvklockan ger hon sig högst motvilligt ut i skogen för att leta efter den magiska stenen. 

Jag har fler manus som väntar.

Vad är roligast med att skriva?

Att möta läsarna med mina berättelser. Det är också roligt att fantisera ihop berättelser och skruva till dem så att de fängslar läsaren.

Vad är jobbigast med att skriva?

Tvivlen. Självkänslan som författare svajar betänkligt vissa dagar.


Tack för en trevlig intervju Marina! 🤩🐭❤️

🌟Sagoslinga🌟



Åh jag är så glad! Detta av flera skäl: 

🌟Sagoslingan blir mer och mer verklighet. Första chansen att se den är på Linköpings bokhandel sista lördagen i augusti. Varmt välkomna!

 

🌟Som synes i bilden testade @boksann och jag med musdörrarna och tillhörande rekvisita. Allt är inte helt klart än, men på god väg. Det här blir riktigt bra! Tusen tack Susanne, underbart att spåna sagoslingan med dig.

 

🌟Susanne och jag spånade allt möjligt kring Simons äventyr, vad får ni se framöver.🤩

 

🌟Simons äventyr köps in av @alice_bokvarld 🥳🐭📚 Ska bli så roligt att se boken hos denna urmysiga bokhandel i Sölvesborg!

 

Ha en fin helg!📚🤗


🐭Rekvisita🐭

 


Saker till Simons äventyr på tork.

Ser du vad det ska bli?

 

Himla roligt material att jobba i, lättviktslera var lätt att forma.

 

Sista lördagen i augusti har du chansen att se sagoslingan på Linköpings bokhandel.

 

Varmt välkommen!

🎨På torkning🎨

 


Två trädgårdsstolar och en skottkärra som torkar - vad ska det bli? Det får du se på Linköpings bokhandel den 31 augusti! 🤩🐭📚

 

Ska bli så kul att sätta ihop allting!🥰🐭

måndag 12 augusti 2024

Sagostund och sagoslinga

 


Varmt välkomna på sagostund och sagoslinga på Linköpings bokhandel.

När: Lördagen 31 augusti kl 14

Var: Linköpings bokhandel, Nygatan 20

Jag läser högt ur Simons äventyr samt går sagoslingan om Simon och hans vänner.

Frågor? Lämna en kommentar eller maila mig.

Dela gärna vidare till den som kan vara intresserad.

Hoppas vi ses!🐭📚

söndag 11 augusti 2024

Filmtrailer

 


Delar en filmtrailer om Simons äventyr. 

illustratör är Estelle Sjödahl, kreatören är undertecknad.

Hos morfar

 


Välkommen till morfars hem. Dörren är nästan klar. Ska montera ihop allt också, men det kommer. Illustrationen av @esjodahlart är från Simons äventyr (bild 2). Slutresultatet av morfars hem kommer du se på Linköpings bokhandel den 31 augusti. Håll utkik!

 



🐭 Simons äventyr (bild 2) är en illustrerad kapitelbok (6-9år) på cirka 200 sidor som passar ypperligt för högläsning. Det är berättelsen om Simon och hans äventyrliga sommar i Norge. Allt börjar med att Simon råkar komma till de norska fjällen. Där lär han känna Viktor och de blir genast bästa vänner. Tillsammans upplever de fantastiska äventyr. Allt från att rädda måsfru Jönssons ägg från två listiga illrar, till att åka i en bäck så det kittlar i magen.

En dag blir stackars Simon sängliggande i en kraftig förkylning. Hur ska det nu gå? Han som sett fram emot årets stora fest, rödingracet! Och hur ska han komma tillbaka till Sverige?

 

📕Vill du köpa ditt eget signerade exemplar, kontakta mig så ordnar vi själkvart det.


🐭Respons🐭


 

Fick så fin återkoppling från en läsare och hennes barn.

”Jättefin bok!! W och L ville läsa den direkt. Vi har ju ökenmöss och kände igen hur du beskriver mössens rörelser. På pricken!🥰

 

Det här gjorde verkligen min dag!🤩💞

 

Vill du köpa ditt eget signerade exemplar av Simons äventyr, kontakta mig så ordnar vi självklart det.


lördag 10 augusti 2024

🌟Intervju🌟


 

Nu kan du läsa en intervju om mig hos Rämmengården

Hur har mitt liv förändrats sedan jag började skriva? Det och andra frågor kan du läsa om hos Nina.

Tusen tack Nina för en trevlig intervju!


fredag 9 augusti 2024

🌟Firarfredag🌟

 


Idag hakar jag på #firarfredag som Elina Kangas startade. Så bra initiativ! Jag har flera skäl att fira:

🌟Skickade in mitt bidrag i måndags till tävlingen hos tidningen Skriva och Lilla Piratförlaget

🌟Fick en recension om Simons äventyr som gjorde mig så himla glad. (se tidigare inlägg)

🌟Sagoslingan om Simons äventyr (bild 2) börjar bli verklighet, blir alldeles pirrig att den blir av på Linköpings bokhandel den 31 augusti. Håll utik!👀

🌟Vill fira @kafferatur som fick mig att stanna upp och reflektera över allt som hänt på skrivarfronten denna sommar. Tack!🥰

🌟Novellen som fick ett kanske på @belvidabellforlag  Ska snart påbörja redigeringen så den blir ett JA🙌

Vad firar du idag?



🐭Musdörr till Simons äventyr 🐭

 


Vem kommer bo bakom den här dörren?

Det får du se på Linköpings bokhandel den 31 augusti

Håll utkik!👀

torsdag 8 augusti 2024

🌟Experimenterar🌟


 

Illustration hämtad ur Simons äventyr, citatet likaså. Det är @esjodahlart som har illustrerat, och jag har varit kreativ 🤩

 

🐭 Simons äventyr är en illustrerad kapitelbok (6-9år) på cirka 200 sidor som passar ypperligt för högläsning. Det är berättelsen om Simon och hans äventyrliga sommar i Norge. Allt börjar med att Simon råkar komma till de norska fjällen. Där lär han känna Viktor och de blir genast bästa vänner. Tillsammans upplever de fantastiska äventyr. Allt från att rädda måsfru Jönssons ägg från två listiga illrar, till att åka i en bäck så det kittlar i magen.

En dag blir stackars Simon sängliggande i en kraftig förkylning. Hur ska det nu gå? Han som sett fram emot årets stora fest, rödingracet! Och hur ska han komma tillbaka till Sverige?

 

📕Vill du köpa ditt eget signerade exemplar, kontakta mig så ordnar vi själkvart det.


onsdag 7 augusti 2024

🎨Pysselverkstad🎨

 


Förbereder inför höstens event. Vad det ska bli får ni se framöver. Men Nissedörrar och illustrationer ur Simons äventyr är viktiga ingredienser.🤩🐭

 

🐭Simons äventyr är en illustrerad kapitelbok (6-9år) på cirka 200 sidor som passar ypperligt för högläsning. Det är berättelsen om Simon och hans äventyrliga sommar i Norge. Allt börjar med att Simon råkar komma till de norska fjällen. Där lär han känna Viktor och de blir genast bästa vänner. Tillsammans upplever de fantastiska äventyr. Allt från att rädda måsfru Jönssons ägg från två listiga illrar, till att åka i en bäck så det kittlar i magen.

En dag blir stackars Simon sängliggande i en kraftig förkylning. Hur ska det nu gå? Han som sett fram emot årets stora fest, rödingracet! Och hur ska han komma tillbaka till Sverige?

 

📕Vill du köpa ditt eget signerade exemplar, kontakta mig så ordnar vi det.


tisdag 6 augusti 2024

🌟Inskickat!🌟

 Så himla nöjd. Nöjd att jag faktiskt skickade in mitt bidrag till tidningen Skriva. Oavsett hur det går så har jag klarat av ett stort delmål.🥳🙌

Jag bantade ner inledningen till Sagan om älvklockan till mindre än 6000 tecken, inklusive mellanslag. Och lyckades få ihop en sammanfattning på max 1000 tecken, inklusive blanksteg. Det var verkligen att väga ord på guldvåg.😅

 

Men nu är det gjort. Återstår att vänta nu. Och helst glömma bort tävlingen, är knappast ensam om att tävla. Flåsa efter ett efterlängtat mail är inget jag vill ägna mig åt, även om jag säkerligen kommer göra det ändå.😅🙈