Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

tisdag 25 juni 2024

🌟Boksläpp idag!🌟


 

Hurra! 🥳🌟🐭❤️ Den är här! Dagen jag har längtat efter är äntligen här. Simons äventyr finns att köpa hos Lange publisher. Den finns på tre olika språk; svenska, engelska och danska.

 

En lite tråkig sak är att böckerna inte har landat hos mig än, de är på äventyr (haha) med posten, men väntas hem den här veckan. Så om du vill ha ett signerat exemplar, skriv det i kommentarerna eller skicka e-post så ordnar vi det.

måndag 24 juni 2024

🐭Boksläppsnerver🐭

 


Påminn mig inför nästa boksläpp att inte läsa om en hypokondriker innan läggdags. Lägg därtill att jag hade konstiga magknip innan jag läste i Straff av Ann-Helén Laestadius. Min goda fantasi satte fart på tankar om orsaken till magknipet. Förra gången jag hade dylika magknip visade det sig vara gula kantareller som jag inte tålde längre. Förutom tankar kring boksläppet i natt så snurrade tankarna om utifall magknipet berodde på att jag inte tål kikärtor längre. Tänk om jag aldrig mer kan äta kikärtsgryta? Det vore värre än att inte tåla gula kantareller. Men jag intalar mig att det är nerverna som spelar spratt med fantasin.

Där har ni mig dagen innan boksläpp.😅

Hoppas ni får en bättre start på veckan.🤗


fredag 21 juni 2024

🌸Glad midsommar🌸




 Simon och hans vänner önskar dig en riktigt fin midsommarhelg! 🌸

PS. På tisdag är boksläppet, håll utkik. DS.



måndag 10 juni 2024

Gästinlägg hos Sabine

 


Igår söndagen den 9 juni gästbloggade jag hos Sabine Mickelsson.

Klicka in här och få tips om att gå på skattjakt för att hitta skrivtid.

 

"Precis alla har 24 timmar att förfoga över. Inga undantag. Och det som är avgörande för de som faktiskt får sina berättelser skrivna, det är hur de väljer att disponera sina 24 timmar. Det är alltså upp till dig hur du prioriterar. Om du tycker att du har för lite tid, ge dig ut på skattjakt."

 

Visst låter det intressant?

 

Kortintervju

 


Delar en kortintervju jag gjorde nyligen hos Skrivalivochlust:

 

I dagens #kortintervju möter du Christina Henricson

 

1. Berätta om det manus du arbetar med just nu!

Just nu jobbar jag främst med novellen Framtidens vatten inom genren klimatfiktion. När den är inskickad kommer jag redigera färdigt kapitelboken Sagan om älvklockan (9-12 år).

 

Novellen är ett för mig nytt sätt att skriva och handlar om Moa som kommer till framtiden där de peppar henne att tillsammans med andra göra vad hon kan för att motverka den klimatkris vi befinner oss i. Förhoppningsvis vinner novellen en plats i antologin hos Gry förlag.

 

2. Hur hanterar du eventuell skrivkramp?

Jag flödesskriver. Skriver av mig, för en inre dialog med mig själv och låter fingrarna dansa över tangenterna. Om inte det hjälper så tar jag en paus genom att göra något helt annat, exempelvis diska eller titta TV eller gå en promenad. Det hjälper också att rita upp berättelsen på den dramaturgiska kurvan, då får jag överblick och hittar en vinkel som pockar på. 

 

3. Varför skriver du?

Det finns många skäl, för min del har varje skrivprojekt sitt unika varför, men främst handlar det om att jag mår bra av att skapa andra världar. Det är också för att jag älskar att kunna beröra med mina berättelser. Jag tycker om att få folk att tänka till med mina texter. I novellen Framtidens vatten mixar jag vetenskap med fantastik och hoppas på så vis inge hopp.

 

Presentation

Linköpingsbo sedan 2008. Student dagtid, författare övrig tid.

 

Mitt författarskap kan du följa här:

https://christinasharmoni.blogspot.com/

 

#christinahenricson #författarintervju #författare #skriva #inspiration #intervju #författarliv #skrivalivochlustfrågar


lördag 8 juni 2024

🌟Det oväntade🌟


 

Saker jag inte hade en aning om att jag skulle styra med i samband med boksläppet av Simons äventyr:

 

◾️Skaffa nissedörrar

◾️Designa egna bokmärken

◾️Sätta ihop scener med de virkade mössen

 

Det förstnämnda är inte helt lätt i början av sommaren. Jag letar främst på secondhand. Det är inte särskilt många som har sina nissedörrar ute på annons sex månader innan julen och dessutom har dem lättillgängliga. Vad ska jag då göra med nissedörrarna? Det får du se framöver. 😉


lördag 1 juni 2024

🌟Firarlördag🌟

 






Jag hakar på Elinas #firarfredag, fast idag blir det firarlördag.

 

Jag har fler skäl att fira:

 

✍️Igår var sista dagen i skrivstreaken ordnad av @wrinspo och @kafferatur på Instagram. Målet var att redigera minst en mening varje dag under maj månad i manuset Sagan om älvklockan, och det har jag också hållit. Vissa dagar var tuffare än andra, men jag lyckades fixa åtminstone en mening ändå. 😅

 

📝31 dagar med redigering, och jag har inte tappat sugen än. Beror nog framförallt på att jag har blivit bättre på att lyssna på mig själv.

 

🧚‍♂️Efter 31 dagar har jag nu kommit till högläsningsfasen. Lite drygt 40 000 ord ska processas genom att läsa högt och strama upp texten. Otroligt vad det ger mycket att höra berättelsen.

 

🤗 Skrivstreaken innebar nya vänner, så glad att prata skrivande och marknadsföring med @blackdiary.se

 

💻Jag skrev gästinlägget ”Gå på skattjakt, hitta skrivtid” till Sabines blogg. Det publiceras den 9 juni. Tusen tack Marie och Sabina för att ni testläste!

 

📕Jag var på Anette och Rezas boksläpp och fick så mycket inspiration och motivation. Boksläppet av Simons äventyr närmar sig, svårt att förstå det är 24 dagar kvar 🤩🐭

 

Hoppas du har en fin helg! Vad firar du idag?


🧚‍♂️Bekymrad tomte🧚‍♂️

 


[In English below⬇️]

 

Jag närmar mig slutet på redigeringen av Sagan om älvklockan. Den här dystra tomten får symbolisera allvaret i berättelsen. Rosa måste hämta stenen, men hur ska det gå till när älvklockan  fungerar mest som den behagar? Dvs knappt alls. Och hinner Rosa hämta den, innan fler djur dör i stendöden?

 

🧚‍♂️🇳🇴🧚‍♂️🇳🇴🧚‍♂️

I am nearing the end of the editing. This gloomy gnome will symbolize the seriousness of the story. Rosa must retrieve the stone, but how will she do that when the fairy bell works as it pleases? And will Rosa manage to get it before more animals die from the stone death?