Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

måndag 30 mars 2020

Tänk snabbt!

Enligt O kör en utmaning varje måndag, och denna vecka hakar jag på. Utmaningen består i att svara snabbt på fem frågor. 

Veckans fem snabba lyder:

sommartid eller vintertid?

nyhetsfrossare eller inte?

Helgstudion eller Vinterstudion?

lässvacka eller läsflyt?

läsa ut eller ge upp?

Sommartid, helt klart. För det är lättare att ställa om med en timme kortare, min kropp klarar av den omställningen mycket bättre än att få en timme extra. Och sedan föredrar jag de ljusa kvällarna.

Ingen nyhetsfrossare alls här. Jag har medvetet stängt av allt sådant, i synnerhet nu med pandemin. Jag mår inte bra av att följa nyheterna, men tar så klart del av det viktigaste. Använder omgivningen som ett filter, främst är det sambon som får berätta om något stort händer, annars stänger jag av.

Ingetdera. Jag ser knappt på TV. Eller jo - jag ser gärna på långfilmer på SVTplay.

Läsflyt. Hade en liten svacka på några dagar under första helgen när pandemin var ett faktum, men sedan kom jag igång igen. Nu läser jag Pachinko, en roman som utspelar sig i Korea och Japan. Mycket fängslande och intressant läsning. 

Läsa ut - allt som oftast. Men det händer att jag tröttnar och lägger ifrån mig böcker. Det finns så många böcker där ute och vi är alla en försvinnande kort stund här på jorden, så det är lite fånigt att tvinga sig igenom en bok om man inte kommer in i den.

4 kommentarer:

 1. Man borde kanske "överge" fler böcker. Recensionsex vill jag dock alltid ta mig igenom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tillämpa lite civil olydnad och överge böcker som inte ger något. Känner likadant vad gäller recensionsex, men läser mer övergripande om jag märker att jag tröttnar.

   Radera
 2. Åh, älskade Pachinko! Lärorik men inte alls tung, förutom rent fysiskt då. Borde liksom du se mindre på nyheter och sluta läsa tråkiga böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja rent fysiskt är den tung, men det är mycket intressant läsning innanför de pärmarna. Hoppas du har kunnat banta ner nyhetstittandet den här veckan, det mår hjärnan gott av.

   Radera