Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

onsdag 28 januari 2015

Och barnboken?

Förutom romanprojektet har jag även skrivit ett barnboksmanus. Det ligger snällt i datorn och väntar på bättre tider.

Det har gått några vändor hos olika förlag men har hittills inte passerat det berömda nålsögat. Nära har det varit en gång men nära skjuter som bekant ingen hare.

Antar att det bara är att sätta igång och leta igenom Svensk Bokhandels lista.

Ni hör ju hur oerhört motiverad jag är.

Inte så konstigt kanske med tanke på hur många år jag haft det i byrålådan. (Sen 2009 för att vara exakt, hua - jag rodnar av skam.) Men sedan en god vän fick läsa det i december har jag fått lusten åter att ge det en ny chans.


Första sidan :)


Väntar bara på inspiration och framförallt motivation. Ni som skriver vet hur det är med den saken. Bättre att sätta igång istället för att fjanta runt och vänta. Annars kan lätt väntan bli förgäves. Så häromdagen såg jag en väns bok bland andra nyheter på biblioteket. Något hände inom mig. Det sög till. Det skulle kunna vara min bok jag tittar på. Om ett år kanske det är verklighet? Om jag tar mig i kragen och skickar in det igen.

Har ju faktiskt hittat två intressanta förlag. Så vad väntar jag på? ;-)

6 kommentarer:

 1. Klart du ska skicka in igen. Heja heja! :)
  Men du, en liten fråga. Hur gör du när du skickar in ett barnboksmanus? Alltså skriver du de enstaka meningarna som ska finnas på varje sida på ett nytt blankt a4? Vet inte om jag förklarar krånglit men alltså skriver man ut sidorna så att förlagen ska få bläddra mellan alla papper och läsa varje sida som just en sida. Eller skriver man ihop det på en sida med uppmarkerade punkter som visar på vilken sida som tillhör vilken mening? Förlåt för flummig fråga :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du gjort illustrationer också? Antar att det är enstaka meningar med tillhörande illustrationer på varje sida. I så fall skulle jag skicka in manuset som det är, dvs med enstaka meningar på varje sida som det är tänkt.

   Radera
 2. Go go go ... <3
  Min diktsamling blev inte klar än .. ;) tryckeriet ville göra en till provtryckning ..
  kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack My <3
   Tålamodsprövande att ge ut en bok... någon gång i år blir det säkert av. Heja heja! :)

   Radera
 3. Nej inga illustrationer, det är inte min starka sida och då fick jag rådet att inte ha med det. Men jag ringde förlaget i fråga och de sa att jag skulle skriva ut sidor/uppslag på ett a4 och sen i löpande text under ha med hela manuset. Så det gjorde jag och skickade in igår. Pirrigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du har skickat in! Håller tummarna! :)

   Radera