Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

söndag 9 augusti 2015

Manusarbete och blomsterprakt

Idag fick jag ner baken på stolen för att kolla på manus. Det var flera månader sen sist, så det tog sin tid att komma in i det igen. Då underlättar det att ha skrivit synopsis. Bra att komma ihåg i fortsättningen. Underskatta aldrig synopsis. Särskilt de jag skrivit för varje kapitel. De är guld för mig nu. Så nu vet jag vad som ska göras imorgon. Känns bra. Bara att tuta och köra nu då? ;-)

 
Läser just nu Steglitsan. Först studsade jag inför att hon är aningens för ordrik för min smak. Rentav pladdrig. Det där med att trycka in flera meningar i samma mening med hjälp av kommatecken och semikolon höll på att driva mig till vansinne. Vad är det för fel med att ta en mening i taget? Men nu har jag vant mig. Hon fångade mig ändå med sin rika berättelse. Det är min första bok av Donna Tartt. Får se om jag tycker hon håller måttet efter drygt 700 pocketsidor. 


I trädgården är det full blomsterprakt av bland annat ringblommorna. Jag tog en lekstund med kameran igår med lyckat resultat. Det bästa är när jag lyckas komma in i ett kravlöst tillstånd där jag leker mig fram. Gäller det mesta av mitt skapande. Inte alltid lätt att komma dit, men när jag väl gör det - åh lycka!

4 kommentarer:

 1. Donna Tartt, är det hon som också skrivit Den hemliga historian (eller något sådant) för ett X antal år sedan?
  En av de få bra böcker jag faktiskt bara läst en enda gång :p Har i vanliga fall inga problem att läsa om böcker flera gånger om. Brukar du också göra det?

  /Mallamani

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är hon. Har dock inte läst den. Men skaran Tartt-frälsta lovordar den.
   Det händer att jag läser om. Men bokfloden är så stor att jag oftast bara har för avsikt att läsa om utan att göra det. Har köpt hem en hel del böcker med den avsikten. :)

   Radera
 2. Kände precis som dig inför Steglitsan när jag började läsa den. Sen blev jag hooked, sen blev den lite dryg och sen blev den bra igen typ ;) Haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe då får vi se hur jag tycker när jag läst ut den. Just nu är han hos möbelsnickaren. Trevligt inslag i en annars ganska dyster historia.

   Radera