Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

måndag 24 augusti 2015

Halvvägs och avsmak för socker

I fredags fick jag min tredje dos och jag är därmed halvvägs i cytostatikabehandlingen. Kändes grymt skönt i fredags kväll. Gick och nynnade på denna sång:Nu har glädjen tonats ut och gått över i en sakta lunk. Första veckan är värst; kroppen har fullt upp med cytostatikan och hjärtat jobbar hårt.

En sak har blivit extremt tydligt sen jag påbörjade behandlingen. Hur mycket socker påverkar kroppen. Det är ett sattyg rent ut sagt. Jag åt inte mycket socker innan. Någon kaka slank ner dagligen och mörk choklad likaså. Nu har jag nästan helt tagit bort det. Inga kakor, inget godis, inga pajer, ingen glass - ja ni fattar. Inte ens lingonsylt på gröten. Numera är det blåbär och gurkmeja som gäller. Faktiskt riktigt gott.

Hur ska detta gå, undrade jag innan. Inte det minsta problem. Jag saknar inte sockret alls. Största moroten är nog att jag får hjärtklappning under första veckan om jag äter något med socker. Det är verkligen inte värt det. Sen har det fortsatt av bara farten. Känns inte bra att belasta kroppen med socker även om jag vet att det värsta är över och jag är inne på vecka två sedan dosen. Dessutom har jag insett att det smakar inte särskilt gott. Inte ens kladdkaka som jag varit svag för. Då blir valet mycket enkelt. Jag vill hellre ha min smoothie. :-)

En ökad självrespekt och stor kärlek till min kropp är vad jag fått under de här nio veckorna. Det är jag så tacksam för.


2 kommentarer: