Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

måndag 2 maj 2016

Läst i april

Har läst ovanligt många böcker under april. Alla läsvärda och därför delar jag med mig av allihop.

Först ut var den här finingen. Behövde lite feelgood med garanterat lyckligt slut så det fick bli en av Lucy Dillon. Dock var inte slutet alltigenom lyckligt utan snarare med ett frågetecken så jag undrar om det kommer en uppföljare. Någon som vet? Den utspelar sig i Longhampton (En påhittad stad i UK. Kul idé, kanske jag också ska göra i någon roman.) och Gina skapar sig en ny tillvaro efter att ha kommit på hennes man med otrohet. Finns mycket att säga om den här romanen, väckte en del i mig i och med att hon också haft bröstcancer. Men det jag tyckte mest om var Ginas strävan att leva livet fullt ut. Här kan ni läsa mer. Den här har definitivt lyckligt slut. Det är Lucy Dillons debutroman och utspelar sig också i Longhampton. Den före detta proffsdansaren Angelica återvänder till sin hemstad och bestämmer sig för att hålla en danskurs. Man får följa de olika paren och hur de utvecklas under kursen. Det var en rolig vinkling, att man kan se så mycket i dans. Kroppsspråk säger mer än ord och det gestaltas skickligt i Tango för vilsna själar.


Jag har bloggat om Frida Skybäck tidigare, hon gör författarpodden tillsammans med Agnes Hellström. Nu har jag äntligen (den kom ut 2015 och har väntat ett tag i min läshög) läst andra delen i trilogin om systrarna Stiernfors på 1850-talet i Lund. Riktigt bra välskriven historisk roman. Om du vill få inblick i hur det var att vara kvinna i Sverige på 1850-talet ska du läsa den. Inte lätt att vara varken rik fröken eller tillhöra arbetarklassen. Längtar till sista boken!

 Elaine Eksvärd är retoriker och kom i våras ut med denna uppväxtskildring. Hennes pappa utnyttjade henne sexuellt som barn. Jobbig läsning men ack så viktigt ämne. I varje klass finns tre barn som utsätts för sexuella övergrepp. Det är ju inte klokt! Jag bävade inför läsningen men fann till min lättnad och förvåning att trots det jobbiga ämnet var den ändå förhållandevis lättläst. En bok som alla borde läsa!

Och nu håller jag på med den här. Har hört och läst mycket gott om den och än så länge håller jag med. Den är helt klart läsvärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar