Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

måndag 27 juli 2015

Mina livbojar

Under cytostatikabehandlingen är mitt immunförsvar nedsatt. Har nog aldrig funderat så mycket på infektionsrisken som nu. Under den treveckorsperiod som följer efter varje dos är jag som mest infektionskänslig efter ungefär halva tiden. För att förebygga och stötta kroppen har jag bunkrat med olika kryddor och blåbär bland annat. De är nu mina livbojar. Vet inte vad jag skulle gjort om jag inte haft dem. Förmodligen mått sämre. Framförallt är det kunskapen om vad jag kan göra på egen hand, vad jag kan stoppa i mig för att stötta som utgör en stor trygghet.

Mina livbojar


Matcha innehåller massor av antioxidanter. 

Liksom blåbären. 
Gurkmeja håller inflammation nere. 

Ingefära motar bort eventuella förkylningstendenser. Citronen basar kroppen och bidrar med c-vitamin. Propolis funkar suveränt mot blåsor i munnen och överhuvudtaget hjälper den slemhinnan om den är irriterad. Propolis håller även förkylningar borta.Och nej, jag har inte fått betalt för att göra reklam för dessa. Vill helt enkelt dela med mig av mina knep. Sådana matvanor som gör livet enklare när många är förkylda.

Så jag gör mina smoothies och dricker mitt matcha och känner stor tacksamhet för varje dag som jag inte känner av några förkylningssymptom. Måtte de hålla sig borta hela den här perioden!

6 kommentarer:

 1. Det där med gurkmeja har jag också hört om så jag brukar krydda maten med gurkmeja när det passar just för dess inflammationshämmande effekt. Tack för dina tips!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gurkmeja äger! Glömde nämna att ingefära också har en inflammationshämmande effekt.
   Kram

   Radera
 2. Hej! Så ledsamt att läsa att du tillhör dom som kämpar. Jag vill gärna följa dig på din resa om jag får? Samma intressen verkar vi ha också . Ska besikta bilen nu, men kommer tillbaka ikväll för att läsa hos dig. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej urstarka Jag! Visst får du följa mig! :) Lycka till med bilen.

   Radera
 3. Tråkigt att höra att du går på cellgifter. Antar att det har och göra med det där förhatliga som också börjar på C.
  Jag fick i vintras reda på att jag har MS, Multipel Skleros. Ett riktigt fa-anskap som jag tyvärr får leva med livet ut. Går på bromsmedicin som jag får i droppform var fjärde vecka. Det här rävgiftet pressar också ner immunförsvaret till låga nivåer vilket gör att även jag är oerhört infektionskänslig. Drabbades av en brakförkylning i våras och fick som ett paket på posten ett brakskov.
  Tusen tack för dina tips på naturens egna immunstärkande medel.
  Min fråga: Hur mycket av varje tar du?

  All styrka och kraft till dig <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att mina tips kan vara till nytta! Ska skriva ner ungefärliga mängder. Får bli ett inlägg. :) Det visste jag inte, att bromsmedicinen för MS sänker immunförsvaret. Å andra sidan vet jag inte mkt om MS...

   All styrka och kraft till dig! <3

   Radera