Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

onsdag 22 juli 2015

Ledsamhet och glädje

Så kom då dagen. I måndags blev det så påtagligt, håret hade börjat falla. Skulle kamma håret innan sängdags och det var inte vanliga hårmängden som kom utan mer. Hårstrån i klungor, kanske fem stycken. Det låter kanske inte mycket men i handen och på kammen ser det mycket ut. Hu. Hade nog hoppats på att jag skulle slippa den här biten eftersom jag mått så pass bra i övrigt. Nu blev det inte så. Och det faktum att något som går även på mina friska celler finns i min kropp och ställer till med en hel del som min kropp har fullt upp att ta hand om, det blev mycket påtagligt. Tror det är det som är så jobbigt. Spontana reaktionen är: det här är inte friskt. Det här är inte ok. Min stackars, stackars kropp vad får du utstå egentligen? Men jag mår ju under omständigheterna bra i övrigt, så det är bäst att fokusera på det. Gilla läget och ta hand om mig så gott det går.
 

Stack ut i skogen igen för att få annat i huvudet än bara hår som lossnar. Fick mersmak av blåbärsplocket sen förra utflykten. Hittade värsta blåbärsstället mot slutet, gissa om det var någon som var lycklig! Kom hem med en liter. En hink full med antioxidanter. Så gott att ha på frukostgröten! Mums! Blir alldeles säkert återbesök närmaste dagarna.


4 kommentarer:

 1. Kroppen är fantastisk. Även under normala förhållanden får den stå ut med mycket. När en så kraftfull behandling sätts in som ju även påverkar friska områden, är det inte konstigt att kroppen reagerar.
  Humöret kommer nog att vara lite ostabilt närmaste tiden. Kanske är det väl just den mentala biten som blir jobbigast. Du får ta hand om dig så gott det går. Ja, skogen kan verkligen göra underverk...
  Kram på dig!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är kroppen fantastisk. Jag förundras och fascineras ofta över vad den klarar av, bara man ger den rätt förutsättningar.
   Kram!

   Radera
 2. Nu går jag såklart inte igenom samma tuffa och prövande resa som du gör, men jag tycker ändå att blåbärsplock hjälper till att rensa hjärnan på det mesta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det! Blåbärsplock är riktigt meditativt. Jag blir så där skönt tom i skallen efter en stunds plock.

   Radera