Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

fredag 26 april 2019

Yrke: Influencer


Bokens titel: Yrke: Influencer
Författare: Linda Hörnfeldt
Förlag och år: Brombergs förlag 2018
Finns hos: Brombergs förlagBokusAdlibris
Betyg: 5

Innehåll:
Bloggare, Youtubers, poddare och instagrammare har blivit vår tids stora kändisar. Genom att bygga upp stora följarskaror i egna kanaler har de blivit entreprenörer med större räckvidd än många etablerade mediakanaler. Tiden då företag kunde erbjuda en schampoflaska i utbyte mot en instagrampost och där en goodiebag ansågs vara skälig ersättning för ett blogginlägg är sedan länge förbi. Att vara en influencer är nu ett yrke att ta på fullaste allvar. Men hur gör man egentligen för att lyckas och finns det fallgropar att undvika på vägen?
Här coachar Linda Hörnfeldt dig i konsten att tjäna pengar på dina sociala medier. Du får lära dig allt från att bygga och vårda din målgrupp till att ta betalt för samarbeten samt nätverka och leverera rätt innehåll i tid. Genom intervjuer med influencers samt med handfasta råd lär hon dig allt du behöver veta för att lyckas med dina kanaler.

Mina tankar:
Influencer är ett yrke som fascinerar mig eftersom det sker online. Jag tror yrket är på framväxt och ser framför mig en marknad med många influencers med olika inriktningar. Boken innehåller massor av bra tips så var beredd med penna och papper - för du kommer vilja anteckna. Om du funderar på att bli en influencer är den här boken ett måste! Jag blir superpeppad att prova.

Ett citat talade särskilt till mig:

“Vi litar på de människor vi gillar och vi köper från dem vi litar på.”

Jag tror att om man verkligen förstår detta och införlivar det i sin verksamhet så är man en bra bit på väg.

För dig som vill veta mer finns det även en podcast om influencers, We Are Influencers, där Linda Hörnfeldt intervjuar olika influencers.

På måndag finns dessutom chansen att delta i webinar som hålls av Linda om hur du bygger ett framgångsrikt personligt varumärke. Det är gratis så missa inte detta!

Tack Brombergs förlag och Linda Hörnfeldt för att jag fick läsa och recensera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar