Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

fredag 9 augusti 2019

Resan mot de röda öarna


Bokens titel: Resan mot de röda öarna
Författare: Linus Löfgren
Förlag och år: Visto förlag 2018
Finns hos: Visto förlag Bokus Adlibris
Betyg: 3 av 5

Handling:
Plötsligt hörde Nimo en sång, lika vass och kall som känslan av en vattendroppe som rinner nerför en istapp. Han tittade ner och såg rakt in i ett gult öga med smal pupill. En benig hand sköt hastigt upp och tog tag i hans ben. Nimo försökte skrika, men ljudet påminde om en råttas pip.
Nimos trygga liv på Ringöarna förändras på ett ögonblick. Tillsammans med sina vänner dras han med på ett magiskt äventyr som kommer förändra honom och planeten Andar för alltid. 

Mina tankar:
Detta är del ett av Sagan om Vattenfolket, en fantasifylld upplevelse. Vilken fantastisk värld författaren har skapat! Det blir aldrig tråkigt utan går i högt tempo hela tiden. Det är dock några saker som gör att jag ger betyget tre. Dialogen flyter in i berättelsen på några ställen, det blir förvirrat om det är dialog eller handling. Ibland är det svårt att veta vem som säger vad. Det är nackdelen med att använda pratminus istället för citattecken vid dialog. Det är även ganska rörigt emellanåt med många namn att hålla reda på och jag undrar om barnen får ut så mycket av berättelsen? Visserligen finns illustrationer på miljöerna och en namnlista, men jag hänger ändå inte alltid med. Jag har svårt att fästa mig vid karaktärerna, tror det beror på dels att det är för abstrakt allting och dels att det är för mycket aktion istället för att befästa med detaljer. Berättelsen har annars ett målande språk som gör läsningen till ett nöje. Det jag tar med mig är hur en kan skriva när en kommunicerar telepatiskt, för det använder jag i mitt manus.

Tack Visto förlag och Linus Löfgren för att jag fick läsa och recensera!

1 kommentar:

  1. Tack för din recension! Jag skrev faktiskt hela boken med citattecken till att börja med. Jag kan hålla med om att det i vissa fall kan underlätta, men anledningen till att jag sedan bytte till talstreck var att det verkar vara vanligast i Sverige att man i barn- och ungdomsböcker använder talstreck. Angående många namn, så stämmer det. Det är vanligt i genren Fantasy men jag kommer se till att ha namnlistan i början av boken i kommande delar och många av karaktärerna är ju redan introducerade nu i den första delen. Har fått fina recensioner även från barn och ungdomar, så det är nog lite tycke och smak. Jag tar med mig din konstruktiva kritik och kul att du fick inspiration av hur en kan kommunicera telepatiskt. :)

    SvaraRadera