Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

lördag 31 december 2016

Gott Nytt (Läs)År!

Då var årets sista dag här. Jag kollade i min läsdagbok och konstaterade att jag slår personligt läsrekord med hela 32 lästa böcker.

Tre av dem är deckare, resten romaner. Jag har aldrig varit något fan av deckare men när Simona Ahrnstedt pratade om Sara Lövestams deckartrilogi om privatdetektiven Kouplan blev jag nyfiken. (Jag menar, när Sveriges romancedrottning pratar varmt om en deckare, då är det svårt att inte bli nyfiken. Simona pratar mest bara romance som hon läst annars. Inte så konstigt, hon skriver ju romance *duh*) Iallafall. ..jag läste. Fast jag var skeptisk till en början måste jag erkänna. Och jag blev inte besviken. 
Sista boken om Kouplan

Ändå blev de inte den största läsupplevelsen i år även om jag blev berörd av trilogin på många sätt. Den roman som lämnade det starkaste intrycket var Morgon i Jenin av Susan Abulhawa. Den innehåller så mycket på så många nivåer. Översättaren har gjort ett bra jobb. Lite nyfiken är jag allt på hur den är på engelska. Det är trots allt en del som faller bort i översättningen, hur mycket än översättaren strävar efter att komma så nära berättelsens sång det bara går. Ja. Jag säger sång. För mig är en bok en sång om något. Jag ska utveckla det i ett senare inlägg. Hur som, nu är det inte många timmar kvar av det här året och jag ser fram emot 2017 med stor tillförsikt. Får se vilka fantastiska läsupplevelser jag får då. Och hur många av de böckerna jag låter bli att fuskläsa? ;-)


Önskar er alla ett Gott Nytt År! ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar