Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

onsdag 27 januari 2016

En hjälpande handEn vän till mig var sjuk förra veckan i en rejäl förkylning. När vi sågs igen häromdagen såg jag att hen hade stora vita flagor i håret.
-Du har något i håret, sa jag
-Har jag?
Hen kände efter och jag insåg i samma sekund att jag just kommenterat hens mjäll. Har aldrig tidigare sett så stort mjäll, så jag trodde hen fått mjöl eller skräp i håret.
-Jag har mjäll, sa hen och såg mig helt lugnt i ögonen. 


Jag skämdes över att jag inte tänkt mig för. Men om jag har matrester i ansiktet eller dylikt så uppskattar jag om min omgivning talar om det för mig. Jag har gått med tomatsåsrester i mungiporna en hel eftermiddag tills en vänlig kurskompis frågade om jag ätit tomatsås till lunch. Sen dess kollar jag alltid i en spegel när jag ska ut. Särskilt om jag ätit tomatsås. Hur som helst, min vän började prata om allt hen tagit till för att få bukt med mjällen utan resultat. Bland annat ett svindyrt schampo som det enda det gjorde var att gräva ett djupt hål i plånboken. Jag drog mig då till minnes en metod jag läst om på Elisabeths hemsida. Hoppas den här kuren kan hjälpa. Men som med allt annat som har med kroppen att göra: måendet kommer inifrån. Om man inte ändrar sin kosthållning är kroppen snart i obalans igen och kännetecknen kommer åter. Som svår mjäll.

Ska bli så spännande att se om kokosolja och citron faktiskt hjälper. Förutsatt att min vän vågar testa. Det gräver i alla fall inget djupt hål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar