Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

lördag 24 januari 2015

Den fantastiska gurkmejan

Gjorde en rejäl vurpa förra lördagen. Slog i vänsterarmen så tårarna sprutade. Jag har gjort illa vänsterarmen en gång tidigare, det var för ca 8 år sen. Tog i så mycket i samband med en flytt att jag fick en muskelbristning och så småningom bildades ett ärr. Sen dess har jag haft ont i perioder i muskeln, så att halka och slå i armen var inte direkt prio ett på min önskelista. Hade helvetiskt j..la ont efter vurpan och jag funderade ett tag på om den rentav var bruten. Det var den inte. En vurpa kan göra nog så ont ändå.

På fredagen hade jag läst om gurkmejan och dess effekter på Fb. En facebookvän hade ätit gurkmeja i en månads tid för en inflammerad axel pga intensivt stickande. Hon hade inte ont längre och jag blev frestad att testa.

Medan jag satt och grät över min onda arm och bannade mig själv för att jag var så förbannat envis och givit mig ut på skogspromenad i extrem halka, var jag samtidigt glad över att jag läst detta om gurkmeja dagen innan.

Behöver jag säga att jag genast testade gurkmeja när jag kom hem?

Nu har jag tagit ca 2 tsk varje dag i en dryg veckas tid och ja, jag märker en stor skillnad. Så Fb är inte enbart av ondo. En hel del klokskap finns att hämta där också.

Dagens dos av gurkmeja på G.

Så i fortsättningen, om någon pratar om Diklofenak och annat inflammationshämmande skräp så som Voltaren (som inte hjälper ett skit, snarare kan det i värsta fall slå ut magen och ställa till det än mer för kroppen) kommer jag kontra med: Ät gurkmeja! Mycket mildare för magen och kroppen mår mycket bättre av det.

6 kommentarer:

 1. ... och vacker färg har det också. Själv har jag vid ett tillfälle behandlat en inflammerad axel med älgört ! Kokade en "gröt" av dom väldoftande blommorna och smetade in den över axeln. Älgört innehåller bl.a.salicyrsyra. Fungerade alldeles utmärkt! Det finns mycket läkande/lindrande ute i vår herres hage.

  SvaraRadera
  Svar
  1. visst är färgen vacker! Intressant med älgört, bra att veta någon gång framöver. Ja det finns gott om läkande örter i vår natur.

   Radera
 2. Roligt att trilla in här och se att det har effekt. En vän till mig har gjort det här receptet http://kurera.se/antiinflammatorisk-guldmjolk/ och innan dess hade jag ingen aning om att gurkmeja var så bra för kroppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du hittat hit! Tack för tipset, ska kolla in länken.

   Radera
 3. Vilket superbra tips med gurkmejan! Jag har haft och har fortfarande periodvis en del problem med inflammationer i muskler och leder. Ska definitivt pröva. Hur "tar du" den? Det ser ut som om du bara värmer den med vatten. Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag låter den puttra ca 10 min tillsammans med svartpeppar, någon form av fett (smör, kokosfett, olivolja, någon av dem går bra) och ca 1/2 dl vatten. Lycka till! :)

   Radera