Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

torsdag 22 februari 2024

🌟Skrivpepp🌟

 


💻 Hos Jenny Wallin pågår den här veckan skrivpepp. Som jag behövde det, för jag tycks ha fastnat. Jag kommer liksom inte till slutet med berättelsen om kajan Pax. Kommer hela tiden på nya aspekter som jag petar in. Kanske är det ett fall av blockering när endast 25% återstår av manuset? Jag vet inte. Det jag däremot vet är att Jennys peppande kommentarer har lyft mig ur träsket av den där känslan att det här tar aaaaldrig slut. 

🍟 Nu har jag trots träskkänslan fulskrivit mig förbi vistelsen hos Tindra som tar sig an Pax, så det är bara liiiite kvar att fulskriva. Typ 10%? Hur som helst, Pax gör sig illa i klon när han frossar i pommes. Det är alldeles färska pommes som någon har slängt på marken, väldigt svårt att motstå. Att hans mamma och pappa sagt till honom minst tusen gånger att akta sig för glas, det glömmer han i samma ögonblick som han äter upp den första pommesen. Och sen händer det. Hur ska det nu gå, han som vill göra stjärnor i snön?


söndag 18 februari 2024

🌟Mindset🌟

 


Går igenom anteckningar från en workshop med Anna-Carin Svanå om skrivkramp och att ta sig förbi hinder. Anna-Carin sa många kloka saker, där denna mening stod ut lite extra.

“Våga blomma ut på ditt sätt” är en uppmuntran och uppmaning att skriva tills jag hittar mitt sätt. Jag är på god väg, men det är en process jag nog aldrig blir fullärd i. Och tur är väl det 😉

Hoppas du har en fin söndag 🥰

onsdag 14 februari 2024

Dagens ❤️

 


Glad alla ❤️ dag till dig! Jag kan ju inte låta bli att dela en bild på ett hjärta på alla hjärtans dag, eftersom jag samlar på hjärtan. Valet föll på just detta som jag hittade i ett parkeringshus. För kärlek finns lite varstans, till och med i tråkiga parkeringshus. 😉❤️

Hoppas du har en fin dag, hur du än väljer att tillbringa den. ❤️

måndag 12 februari 2024

🐭Favoritmening🐭

 


Jag blev taggad av fina Elin (Instagram) om en favoritmening i mina manus. Valet föll på denna mening, som är ur en scen i Simons äventyr:

”Men för i jossenamn Agda, ge di harringa mössen en beloning sau har vi problemet ur världen!”

🐦Bakgrunden är denna:

Måsfru Agda har precis fått äggen räddade från listiga illrar genom hjältemodiga insatser av Simon och Viktor. Muspojkarna hör på när Agda och hennes make käbblar om hur de ska belönas, för något ska de ha för sina insatser. Tärnan som har sett Simons och Viktors modiga ageranden, påpekar att det är lättare att belöna muspojkarna än att bli skyldiga Viktors morfar en tjänst. Morfar är nämligen doktor och hjälper alla djuren i dalen med deras krämpor. 

🪶Valet föll på den meningen eftersom måsarna har en särskild dialekt, och det ska bli spännande att höra inläsarens tolkning i ljudboken. Jag hade roligt när jag skrev den episoden, måsar har alltid haft en särskild plats i mitt hjärta.

📕Boken släpps i alla format i juni; pappersbok, ljudbok och e-bok. Hoppas du ska tycka om Simons äventyr.

 

🐭Nyfiken på Simons äventyr?

Det är berättelsen om Simon som råkar komma till Norge, där han upplever många äventyr tillsammans med den norska muspojken Viktor. En dag blir stackars Simon sängliggande i en kraftig förkylning. Hur ska det nu gå? Han som sett fram emot årets stora fest, rödingracet! Och hur ska han komma tillbaka hem till Sverige?

söndag 11 februari 2024

🐭Sista korrekturen🐭


 

I fredags skickade jag in den sista korrekturen av Simons äventyr till Lange Publisher. Så skönt att få iväg det. Texten har städats på upprepningar och annat smått och gott. 

 

Ser fram emot när Simons äventyr går i tryck och möter er läsare, ska bli spännande att ta del av era läsupplevelser när ni följer med Simon och Viktor på äventyr. 🐭🥰

 

Nyfiken på Simons äventyr? Baksidestexten lyder så här:

Allt börjar med att muspojken Simon råkar hamna i Norge. Där lär han känna Viktor och de blir genast bästa vänner. Tillsammans upplever de fantastiska äventyr. Allt från att rädda måsfru Jönssons ägg från två listiga illrar, till att åka i en bäck så det kittlar i magen. 

En dag blir stackars Simon sängliggande i en kraftig förkylning. Hur ska det nu gå? Han som sett fram emot årets stora fest, rödingracet! Och hur ska han komma tillbaka till Sverige?

lördag 3 februari 2024

🐭Simons äventyr🐭


 

💻Renskriver de sista anteckningarna i korrekturen av Simons äventyr, innan det skickas till Lange Publisher. 

📚Pappersboken släpps i juni. E-boken finns sedan november 2020, och nu släpps pappersboken som nyutgåva med fler illustrationer.  

Behöver jag säga att jag längtar?🤩💞🐭

 

Nyfiken på Simons äventyr? Så här lyder baksidestexten:

Allt börjar med att muspojken Simon råkar hamna i Norge. Där lär han känna Viktor och de blir genast bästa vänner. Tillsammans upplever de fantastiska äventyr. Allt från att rädda måsfru Jönssons ägg från två listiga illrar, till att åka i en bäck så det kittlar i magen. 


En dag blir stackars Simon sängliggande i en kraftig förkylning. Hur ska det nu gå? Han som sett fram emot årets stora fest, rödingracet! Och hur ska han komma tillbaka till Sverige?

torsdag 1 februari 2024

🐦‍⬛Skrivstreak🐦‍⬛

 


◾️Februari är här och jag blickar tillbaka på skrivstreaken i januari. Jag skrev på manuset om kajan Pax nästan alla dagar. Bortsett från en dag, ungefär halvvägs genom januari, då var jag helt enkelt för trött. Det är tillåtet, tänker jag.

◾️På 31 dagar har manuset jäst till det tredubbla, drygt 11 000 ord, och jag har cirka 10% kvar att skriva av råmanuset. Det känns så grymt bra! Sträcker ut mina vingar likt Pax i den AI genererade bilden. 🥳 Jag vet ju vad jag gör i februari, haha. Skriver färdigt första utkastet och redigerar. Sen skickas det till testläsare. Ska bli spännande att få feedback från testläsarna, men det tar jag i ett senare skede.

tisdag 30 januari 2024

🐦‍⬛Kajan Pax🐦‍⬛


 

❤️Jag fick ett infall att testa AI och göra bilder till manuset om kajan Pax. I bilden ser du första resultatet. Meningen var att skapa en bild på en kaja som pickar sig ut ur ägget genom att forma hjärtan. Det här blev svaret 😅. Tyckte ägget var så fint att jag sparade ner det ändå.

 

FYI: 🐦‍⬛Kajan Pax är kapitelboken (6-9 år) om Pax som inte är som andra kajor. Det visar sig redan från start när han pickar sig ut ur ägget, till hans pappas stora bekymmer. Pax vill göra världen lite mjukare, lite snällare vilket inte är en självklarhet för en kaja. 


Har du testat AI? Hur gick det?

söndag 28 januari 2024

🌟Skrivstreak🌟🗓️ Idag är det dag 28 i min skrivstreak. Jag är mer än halvvägs i att skriva första utkastet i berättelsen om Pax. Hurra! Återstår att se om jag hinner färdigt hela första utkastet innan torsdag, eller om vi är i februari när första utkastet är färdigt. Det visar sig, jag har ingen deadline. Eller? 😉 

💕Det är det här med skrivlusten också. Pressar jag på för hårt så tappar jag det roliga. Då är det dags att dra i bromsen och göra något annat en stund. Stressa och pressa ur sig en berättelse är inte alltid bra för kreativiteten. Det går ett tag, men sen kommer jag på mig själv med att sucka och pusta över manuset. Dit vill jag inte komma.

FYI: 🐦‍⬛Kajan Pax är kapitelboken (6-9 år) om Pax som inte är som andra kajor. Det visar sig redan från start när han pickar sig ut ur ägget, till hans pappas stora bekymmer. Pax vill göra världen lite mjukare, lite snällare vilket inte är en självklarhet för en kaja.