Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

måndag 20 januari 2020

Sister Suicide av Kris Kite

Bokens titel: Sister Suicide
Författare: Kris Kite
Förlag och år: Under the Kite Publishing 2019
Finns hos: Under the Kite Publishing  Omnible samt
Här o här 
ISBN: 9789198525014
Betyg:4

Handling:
PANG! Min panna slår in i en haka och magen buffar mot en kropp. Jag tar ett steg bakåt och kväver en flämtning. Jay Drake står livs levande framför mig! Reagerade han inte på mig, eller? En liten skiftning i ansiktet? Det är svårt att veta, pilotsolglasögonen döljer. Han rättar till pannbandet under den spanska hatten. Sekunderna är minuter, mitt hjärta slår i hundratjugo, tills Jay smilar befriande.

Junia, en rocktjej från Bredäng, törstar efter kärlek och trygghet, något hon inte fått under sin uppväxt. Jay, gitarrist i det engelska rockbandet Dragons, är rädd för kärlek och vågar inte släppa in någon i sitt liv. Efter att de två krockat in i varandra kan ingen av dem stå emot den passion som snabbt växer fram. De påbörjar en resa i det djupa, vad de saknar och längtar efter, men inte klarar. Jays missbruk ligger som nattsvarta vingar över dem båda. Kommer de att bli varandras räddning eller undergång?

Mina tankar:
Sister Suicide är en välskriven debutroman om rocktjejen Junia som blir kär i gitarristen Jay. Vi får följa henne till London där hon skapar sig ett liv. Jag har aldrig läst något liknande och blev positivt överraskad. Måste erkänna att jag var rätt fördomsfull när jag satte igång. Dels var det omslaget, dels var det baksidestexten som gjorde att jag drog mig för att läsa. Den snygga gestaltningen fick mig dock snabbt på bättre tankar. och nu är jag glad att jag fick chansen att läsa denna annorlunda roman. Vanligtvis läser jag en hel del feelgood, men när jag började med den här var jag rejält blasé på den genren. Sister Suicide var därför perfekt att varva med, den rådde bot på likgiltigheten! 

Den är snyggt gestaltad och har vackra formuleringar här och var. Det är en ganska dyster historia, vilket kanske är vad man kan vänta sig av en berättelse med "sex drugs and rock 'n' roll". Men kärleken mellan Junia och Jay finns där hela tiden, trots Jays missbruk och ångest att våga satsa på dem. Det var speciellt en scen som träffade mig rakt i hjärtat. Det var när Junia pratar med Jay om att bli ett par. Hon säger något i stil med "Det är inget märkvärdigt" Och jag tänker att så är det med många saker här i livet. Vi springer omkring och undviker dem för att vi bygger upp värsta ångesten, istället för att avdramatisera och bara göra det. Jag tyckte mycket om boken för Junias envisa kärlek till Jay, för deras starka kärlek överhuvudtaget. Jag hoppas att det kommer en del två, för jag vill så klart veta hur det gick för Junia och Jay sedan.

Tusen tack till Kris Kite och Under the Kite Publishing för att jag fick läsa och recensera denna starka och fina debutroman! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar