Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

onsdag 7 oktober 2015

Sex kilo

Igår var jag och styrketränade. Deltar ju i en forskningsstudie som går ut på att bevisa att motion är bra medel för hälsan i en cytostatikabehandling. Var sjätte vecka kör vi ett maxtest på musklerna, detta för att se utvecklingen och veta om vi ska lägga på mer vikter i varje maskin. Som ni kanske minns gjorde jag en rejäl vurpa i januari och slog i armbågen så att jag fick mycket begränsad rörlighet i vänsterarmen. Den blev inte precis bättre efter operationen. Igår hade jag svårt att tro att det faktiskt var i januari i år jag halkade. Jag minns hur jag stod den 3 juli framför spegeln på gymmet och tvivlade på att jag överhuvudtaget skulle orka lyfta en hantel på 1 kg över huvudet. Jag tyckte sjukgymnasten var helt galen att föreslå något sådant. Men jag testade ändå. Och nu står jag här, i oktober och lyfter en sex kilos hantel sex gånger utan problem. Det har hänt något otroligt mycket på de här månaderna. Jag vet inte om det är gurkmejans förtjänst alltihop, men jag har ätit gurkmeja dagligen.

Om jag har ont i armen? Inte ett dugg. Visst kan jag känna av att jag jobbat med den - särskilt igår när jag lyft sex kg sex gånger. Men ont? Nix.

1 kommentar:

  1. Jag fick rejält ont i höger axel för ett tag sedan. Misstänkte att jag överansträngt mig i boulen...
    Men, förstod senare att besvären berodde på att jag handpressat en massa citroner. Det kostar på att få i sig c-vitaminerna ibland! (fast i ärlighetens namn användes det till en likör, limoncello.)

    SvaraRadera