Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

tisdag 10 februari 2015

Recept mot förkylning

Det är vabruari. Många snorar och har förkylningar som avlöser varandra. Tänker därför dela med mig av mina knep för att slippa förkylningar och annat.

Drick ingefärate. Gärna två koppar varje dag. Ta cirka en cm ingefära, skala och skär i lövtunna skivor. Lägg i en kopp. Koka upp vatten och häll över. Låt dra tills det svalnat så pass att det går att dricka. Drick teet och avsluta med att äta upp skivorna. Ingefära sätter fart på blodcirkulationen och är inflammationshämmande.


Ingefärate på svalning

Ät mycket vitlök. Gärna två klyftor varje dag. Det är så grymt gott med tunt skivad vitlök som brynts lite i smör. Mums, dreglar nu. :)

Drick gurkmeja dagligen. Den är liksom ingefäran rejält inflammationshämmande.

Ha i cayennepeppar i maten. Det sätter fart på blodcirkulationen.

Drick mycket vatten, gärna två till tre liter om dagen. Vattnet behövs för att ta med sig slaggprodukterna som kryddorna rensar ur.

Och slutligen, sov ordentligt. Framförallt försök att komma i säng vid 22-tiden. Kroppen reglerar mycket av immunförsvaret under sömnen, därför gör vi oss själva en otjänst om vi naggar på sömnkontot.

2 kommentarer:

 1. På tal om dryck..
  har druckit te av brännässelblad ett par dagar.
  På etiketten: "Stärkande. Används vid konvalescens, svaghet eller undernäring. Innehåller järn. 1-2 tsk till en kopp kokt vatten. Drick 3 ggr/dag"
  Spännande att smaka. Har aldrig druckit något med brännässla, så det var på tiden ;)

  /mallamani

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nässelte är nyttigt. Hoppas du märker effekt snart! :)

   Radera