Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

söndag 27 oktober 2013

En lång resa med låg timlön

Har inte suttit med mitt manus på flera veckor, men idag fick jag ett infall att skriva. För att ha låtit det vara så pass länge gick det förvånansvärt snabbt att komma in i det.

Timmar och återigen timmar tillbringar jag med manusarbetet. Om jag får det antaget av ett förlag och boken säljer bra blir timlönen skrattretande med tanke på hur många timmar jag lagt ner på det. Förutsatt att jag inte lyckas skriva någon succé som Cirkeln eller Hypnotisören

Så varför gör jag det? För att det är så himla roligt. Älskar att mejsla fram karaktärerna, ta med detaljer som gör dem oförglömliga. Fick förresten ett bra tips i tidningen Skriva där Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, författarna till Cirkeln, intervjuas om den sista boken i trilogin:

Som författare måste du ge karaktärerna tid att verkligen reagera på det som händer. Våga låta karaktärerna landa känslomässigt.

Hm. Ska tänka på det.

Och sen, efter den långa resan, hoppas jag få liknande respons som Kajsa Ingemarsson. För det är ju det roliga - när boken möter sina läsare. Det ser jag fram emot. Om den inte blir totalsågad....

Nej. Jag är inte publicerad författare. Inte än.

Men jag är kaxig nog att se mig som författare ändå. Oavsett publicering.

2 kommentarer:

 1. Härligt... :)
  Man måste tro på sig själv för att lyckas.
  Fortsätt så, då fixar du det snart
  Ha en fin vecka
  Kram Lollo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Ha en fin vecka du med
   Kram

   Radera