Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

torsdag 30 maj 2013

Solviken

Solviken 


Det här är en riktig feelgood roman som bjuder på många goda skratt. Det som gjorde den här debutromanen till det lite extra var just humorn. På sätt och vis är det en bladvändare, men om man läser för snabbt missar man lätt det roliga och får inte lika stor behållning av boken. De olika karaktärerna är bra beskrivna och Ylva framstår som en riktig häxa. Kommer att tänka på huvudpersonen Stella i Bara vanligt vatten: båda är perfektionister, ytliga, snobbiga och har stort kontrollbehov.

I vanliga fall när jag läser en roman ser jag (tyvärr) texten med författarögon. Ser bra miljöbeskrivningar, ser hur författaren byggt upp historien, ser bra formuleringar osv. Om författaren ÄNDÅ lyckas fånga mig, och jag märker att jag helt plötsligt börjat läsa mellan raderna och det är som en film i huvudet på mig, då har texten det där lilla extra. Så den här romanen kommer jag läsa igen för humorns skull.

Här kan ni läsa vad Solviken handlar om. Längtar till fortsättningen kommer, för självklart vill jag veta hur det ska gå för Marie, Niklas, Ebba och satmaran Ylva : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar