Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

fredag 20 februari 2009

Brev

En kvinna i 65-års åldern berättade för mig om en händelse för några dagar sen. Hon satt på ett café och skrev ett vykort till en vän. En kille i 10 - årsåldern klev fram och frågade vad hon gjorde.
-Jag skriver ett vykort till en vän.
-Du gör vad för nåt sa du?
Killen såg förbryllat på henne som vore hon från en annan del av universum. En helt annan del som var helt okänd för honom. Han var helt i den digitala världen, och kunde inte förstå hur man kunde lägga ner pengar och tid på att skriva ett vykort. Varför det när man kunde mejla istället?

Ja, varför ska man lägga ner pengar och tid på att skriva ett brev när man kan mejla eller smsa eller något sådant istället?
Därför att det är ett hantverk. Ett hantverk och något man lagt ner sin tid och energi på att skicka till Just Den Här Personen. Den här sortens hantverk börjar bli sällsynta, ja rentav utrotningshotade. När fick ni ett brev hem i lådan senast från en bekant? Jag fick mitt på fredagen inför alla hjärtans dag.

Jag minns tiden på 80-talet då jag brevväxlade med en kompis. Jag kan nästan sakna den tiden. Sakna att vänta på breven från henne, komma hem från skolan, ivrig på att se om ett brev hade kommit från henne idag. Öppna breven, läsa, och sedan sätta sig ner och skriva ett brev tillbaka. Jag har fortfarande kvar hennes brev. Inte alla förstås, men många. De ligger i en plastkasse. Någon gång ska jag göra något med de breven. Kanske skriva en bok?

2 kommentarer:

 1. Det är ju sååå kul att få ett brev från en kompis. Och faktiskt, jag brevväxlar.
  Bloggandet tar ju sin tid och suger lite energi från brevskrivandet.
  Dags att stimulera penn-konversationen !
  Bra att du tog upp detta, Christina. / Erik

  SvaraRadera
 2. Enig med deg.
  Kanskje på tide å skrive litt brev igjen?

  SvaraRadera