Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

lördag 29 oktober 2011

Någonstans inom oss

Har läst (snarare lyssnat på ljudboken) Någonstans inom oss av Kajsa Ingemarsson. En stark bok med många bottnar som tål att läsas om för all den visdom som ryms inom pärmarna. Vad den handlar om? Rebecka som tar sitt liv genom att hoppa från hög höjd och ångrar sig i samma ögonblick som hon hoppar. Lite svårt att återkalla sitt beslut när man hänger i luften.... :) Hennes ande lämnar kroppen och hon hänger kvar i någon slags dimension för dem som inte vill till himmelen än. Rebecka försöker ställa allt till rätta i det liv hon lämnat genom att vaka över sin man.

Det är ur en intressant vinkel Kajsa har valt att berätta den här historien. Modigt att skriva om ett så omdiskuterat ämne. Jag minns hur starka reaktioner hennes radioprogram väckte. Ffa avsnitten den 28 oktober och 11 november. Själv har jag följt Kajsas blogg i ca 1,5 år och vet hur svårt det var för henne att skriva den här romanen. Nu när jag har läst den förstår jag varför. Det här är inga lätta saker att bygga en roman på. Även om budskapet i själva verket handlar om äkta kärlek, att våga släppa taget om den man älskar. Våga älska till fullo och i detta ingår även att ge den andre friheten.

Det enda jag inte är helt nöjd med är språket. Kanske behöver en tung historia ett lättsmält språk, men jag har läst de flesta av Kajsas böcker och genomgående är språket inte särskilt avancerat. Min slutsats är därför att Kajsa inte medvetet använt ett enkelt språk utan hon har helt enkelt den stilen när hon skriver. Så rådet från en opublicerad författare till en etablerad är: till nästa bok, jobba på ditt språk. Jag känner på mig att du kan bättre än så här, Kajsa! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar