Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

torsdag 23 januari 2014

What a wonderful world...

Har knåpat vidare på synopsis idag. Fattar inte hur jag kunnat klara mig utan synopsis tidigare, men det har jag egentligen inte gjort heller. Det har varit ett väldigt famlande i mörkret när jag ska sy ihop alla trådarna. Men nu med ett synopsis att gå tillbaka till blir det en helt annan struktur på skrivandet.

Vad är ett synopsis? Det utgör stommen för hela romanbygget. Som att sätta upp byggställningarna vid husbygge. Man skriver vad som ska hända i varje scen och vad som är syftet med scenen. Det utgör den röda tråden i berättelsen.

Hann dessutom ut i solen innan molnen skymde sikten, så jag fick lite solsken i ansiktet och njöt av strålarna som glittrade i snön.

Livet är på topp med andra ord! :)

På gång

fredag 17 januari 2014

Redan fredag!

Ännu en intensiv arbetsvecka ligger bakom mig. Intensiv i många avseenden. Ändå känns det som jag mest längtat hem när jag varit på jobbet. Längtat hem för att fortsätta skriva synopsis. Började skriva det som en deluppgift i Lilla Romanskolan. Aldrig hade jag kunnat ana att jag skulle tycka det var så roligt att skriva synopsis, men det är det. 

Så nu vet ni vad jag har för mig istället för att blogga. :)

Ha en trevlig helg!

söndag 12 januari 2014

Händelserik vecka

Det har varit lite tunnsått med inlägg här. Har haft fullt upp med jobbet och att göra övningarna i första kursbrevet i Lilla Romanskolan. Dessutom har jag slutat i sjukgymnastiken. Har gått där i två år så det var dags att gå vidare. Ska börja träna kundaliniyoga istället på Yogakraft

Ska bli en spännande vårtermin! Om vi ska tro på sierskan Anna-Lena Wikström blir det snörika månader fram till april. Idag ser det ut som hon har rätt, snön faller i stora flingor.


Och inomhus står mina fairtraderosor och förgyller tillvaron. 
Ha en vilsam söndag allihop!

söndag 5 januari 2014

Två vegetariska godingar

Flera gånger förra året tänkte jag att jag skulle söka på nätet efter fler vegetariska recept. Hade blivit aningens tjatigt med de fem jag varvade mellan. Det enda jag ångrar nu är att jag inte tagit mig i kragen med det här tidigare. Nåväl, här kommer länkar till två recept jag testat nyligen och de kommer definitivt bli mina favoriter. Linsgrytan är rejält kryddstark, ta det särskilt lugnt med gurkmejan som har en tendens att dominera med sin något bittra smak annars.
 






Och nej det är inget nyårslöfte att äta mer vegetariskt, mitt projekt att utöka min vegetariska repertoar råkade bara sammanfalla med det nya året.

Take it playfully! :)


Har satt upp Pettsons kalender på väggen som en påminnelse om att inte ta livet så gravallvarligt. 
Ta fram leklusten i det du gör, det blir så mycket roligare då. :)

torsdag 2 januari 2014

Så förunderligt grönt

Nu när snön lyser med sin frånvaro förundras jag över hur grön mossan är. Den riktigt lyser mitt bland allt det grå och bruna. Det är så vackert!



Likadant på gamla träd. I grenklykor och på en del grenar växer mossan och i det här grå vädret lyser den. Just därför älskar jag gamla träd. De har en historia att berätta med sina mossbeklädda grenar och stammar.