Välkommen till min blogg om vardagsmagi!

Här delar jag med mig av guldkornen jag finner på min resa genom livet.

lördag 30 juni 2012

Äntligen en myrten

Var på Persmässemarknad igår.


Tillverkning av sälgpipor


 Hittade till min stora förtjusning sticklingar av myrten som var till salu för 10 kr/st.
Liten blir stor så småningom...



Perfekt! Min förra myrten dog för ca 2 år sen och jag har letat efter en ersättare. På plantagen och liknande ställen finns inte myrten annat än som bonsaiträd. Och det var jag inte ett dugg intresserad av. Men nu har jag alltså hittat en.

Myrtus communis
Inte särskilt snyggt, tycker jag.



fredag 29 juni 2012

Betvingade


Betvingade

Hurra! Simona Ahrnstedt kommer ut med ny bok i augusti! Om ni inte har läst hennes debut Överenskommelser så GÖR det. Här finns tidigare inlägg om Överenskommelser. Plötsligt känns det vääääldigt långt till augusti.... :-)

torsdag 28 juni 2012

Hett tips till alla migräniker!




Migränyoga : bli fri från huvudvärk med yoga & ayurveda 

Migränyoga av Per Söder imponerar stort på mig. Efter att ha levt med migrän sen 2004 och spänningshuvudvärk sen 2005 har jag testat på de flesta behandlingar och efter ett antal ggr givit upp av en eller annan anledning. Men den här boken gav mig hoppet åter. Den beskriver vad som händer i kroppen när man gör yoga. Inte visste jag att oxytocin bildas i hypothalamus. (Och inte heller att det är en del av hjärnan, kan jag glatt erkänna. :-))

 Jag är fascinerad. Med den här boken får jag ökad kroppskännedom och kunskap om hur kroppen fungerar. Det ger kontroll över migränen och spänningshuvudvärken.
 Läs mer om Per Söder på hans hemsida, där man även kan köpa boken.

söndag 17 juni 2012

Saffransköket

Har haft en sådan magisk läsupplevelse att jag bara måste dela med mig av den här på bloggen. Saffransköket heter boken och är skriven av Yasmin Crowther. Det är alltså ingen kokbok som man skulle kunna tro av titeln, utan en mycket välskriven debutroman. Den väcker många tankar och är inte en snabbläst bok. Språket är väldigt vackert. Om ni vill veta mer om boken läs här.

Hoppas ni får en härlig läsupplevelse, det fick i alla fall jag! :o)